Imatge Info Llengua
Col·loqui sobre la realitat lingüística i cultural d'Espanya a Sant Petersburg
per Info Llengua - Monday, 31 May 2010, 16:19
 
El passat 17 de maig es va celebrar a la Universitat Estatal de Sant Petersburg el col·loqui "DESMONTANDO EL TÓPICO: I Coloquio sobre la Realidad Lingüística y cultural de España".

Col·loqui

L’esdeveniment, organitzat pels lectors d’espanyol de les universitats de San Petersburg així com també per la lectora de català de la Universitat Estatal, va comptar amb el suport de les següents entitats: Universitat Pedagògica Herzen, Universitat Estatal de Sant Petersburg, Ambaixada d’Espanya a Moscou, AECID, IRL i empresa Roca.

Les conferències van ser a càrrec dels diferents lectors de la ciutat, a més a més de la lectora de basc de la Universitat Estatal de Moscou, convidada especialment per a la trobada. També van intervenir diferents professors russos de les diferents càtedres d’hispàniques i d
estudiants russos de català, gallec i basc.

Aquesta iniciativa, dirigida principalment als alumnes i als professionals de l’ensenyament vinculats a l’estudi de l’espanyol i la cultura espanyola, tenia com a principals objectius: ampliar i enriquir la imatge d’Espanya, aportar una visió plural del país, intentar trencar amb els tòpics que limiten el coneixement de la realitat espanyola en el seu conjunt i, a més a més, mostrar el fet diferencial de les diverses llengües i cultures d’Espanya.

Assistents col·loqui

El número d’assistents, una cinquantena, i l’interès que va despertar el col·loqui-seminari en aquesta primera edició, ens fan ser optimistes sobre la seva continuïtat en un futur pròxim. No només hi havia públic de filologia hispànica, sinó també d’altres àmbits i seccions del món acadèmic. Esperem repetir l’experiència l’any vinent i fer créixer aquesta iniciativa a Rússia.

Notícia enviada per Anna Brasas - professora a la Universitat de Sant Petersburg