Imatge Mariona Masferrer
Ciclo de Documentais Cataláns a la Universitat de Santiago de Compostel·la
per Mariona Masferrer - Monday, 31 May 2010, 12:06
 
Aprofitant l’eclosió del gènere documental a Catalunya i amb la voluntat de portar la llengua i la cultura catalanes més enllà de les aules, l’Àrea de Filologia Catalana de la Universitat de Santiago de Compostel·la organitza el "Ciclo de Documentais Cataláns" que tindrà lloc de l’1 al 6 de juny a la seu de la Fundació Caixa Galicia de la ciutat compostel·lana.

El cicle, que acull 6 títols representatius de la producció documental catalana més recent, serà inaugurat per la Vicerectora de Cultura i icomençarà amb la conferència de presentació de Xosé Nogueira, professor d’Història del Cinema de la Universitat. A més a més, i en cadascuna de les sessions del vespre, també s’oferiran col·loquis al voltant dels films, conduïts per especialistes i professionals de l’audiovisual, i en els quals cal destacar la presència de dos dels directors: Albert Solé, director de "Bucarest, la memòria perduda" i Santiago Fillol, codirector de "Ich Bin Enric Marco".

Els altres films presentats són Mirant el Cel de Jesús Garay, Mones com la Becky de Joaquim Jordà i Núria Villazán, Bolboreta, mariposa, papallona de Pablo García i La revolta permanent de Lluís Danés. Sens dubte una mostra ben representativa de la producció documental catalana de l’última dècada, que fa visibles films que solament acostumen a tenir presència en circuits alternatius o festivals de renom.

El cicle compta amb la col·laboració del Cefilmus ("Centro de estudos fílmicos da Universidade de Santiago de Compostel·la") i amb el suport de l’Institut Ramon Llull i el Vicerectorat de Cultura.

Notícia enviada per Dolors Perarnau, professora de català a la Universitat de Santiago de Compostel·la.