Imatge Mariona Masferrer
Els Búfals de Pau Miró clouen la Setmana Catalana de Belgrad
per Mariona Masferrer - Wednesday, 12 May 2010, 10:29
 
Una original posada en escena de la peça “Búfals” de Pau Miró va cloure el passat dilluns a la nit la primera setmana de cultura catalana a Belgrad, organitzada amb el suport de l’Institut Ramon Llull. Durant tota una setmana, el públic serbi ha pogut apropar-se a diferents aspectes de la cultura catalana, des de la música a la gastronomia, passant pel futbol, la literatura, el teatre o la fotografia.

La companyia universitària “Pomereni teatar” va representar “Búfals” en català, amb subtítols en serbi, davant de prop de dues-centes persones. La catalanòfila Hristina Vasic s’ha encarregat tant de la direcció com de la traducció de l’obra al serbi. “Búfals” conta la història de cinc germans en una gran ciutat. L’agressivitat, la solitud i la supervivència són alguns dels grans temes de fons de l’obra. El dramaturg Pau Miró, va haver de suspendre a última hora la seva visita a Belgrad a causa d’un imprevist durant el viatge.

D’altra banda, el diumenge el cuiner Jordi Gimeno va ser el protagonista dels “Dies Catalans” de Belgrad amb una presentació de la cuina catalana. Els assistents, a més de pa amb tomàquet, van poder tastar altres especialitats catalanes, com l’allioli, el xató, les croquetes, els bunyols o les mandonguilles amb sípia. La nit abans, la del dissabte, els Don Simon i Telefunken van sorprendre Belgrad amb les seves estranyes melodies i sons infantils.

El centre cultural “Grad” de la capital sèrbia ha acollit durant tota la setmana catalana l’exposició “Cambra Fosca” dels fotoperiodistes Brangulí amb 83 imatges de Catalunya des del 1936 al 1946.

hj


Notícia enviada per Pau Bori, professor de català a la Universitat de Belgrad.