Imatge Mariona Masferrer
El programa Chiloé de l’EITB es fa ressò dels estudis catalans a Zadar, Croàcia
per Mariona Masferrer - Tuesday, 11 May 2010, 10:00
 

El programa de la televisió basca Chiloé, dirigit per Alberto Arizkorreta, va visitar Croàcia durant el darrer cap de setmana d’abril. Aquest programa de viatges i cultures d’Euskal Telebista tracta de mostrar tot allò que el viatger no s’ha de perdre durant la seva visita.

Una de les atraccions de la visita d'aquest programa a Croàcia, des del punt de vista cultural, ha estat conèixer els nostres estudiants que aprenen català. Per això, el diumenge dia 25 d’abril, tres dels nostres estudiants van participar en el rodatge de l’escena de comiat del programa, en castellà i en euskera, durant la qual expliquen (en català) per què van decidir començar a estudiar català a Zadar.

Aquesta trobada entre els periodistes d’EITB i els nostres estudiants va ser possible gràcies a la col·laboració del Subdepartament d’Estudis Iberoromànics i l’Oficina de Turisme de Zadar, que va informar els periodistes de l’existència d’estudis de gallec i català a la universitat de la ciutat. La premsa local, a més, no ha dubtat de fer difusió dels contactes amb aquesta televisió estrangera, en què se subratlla la importància dels estudis de llengua i cultura catalanes a la Universitat de Zadar. El programa s’emetrà el primer cap de setmana de juny a les 21.30 a l’EITB 3.

Notícia enviada per Pau Sanchis i Roser Soler, professors de català a la Universitat de Zadar, Croàcia.