Imatge Mariona Masferrer
Setmana catalana a la Universitat de Tubinga
per Mariona Masferrer - Tuesday, 11 May 2010, 09:44
 

A la Universitat de Tubinga vam voler celebrar la diada de Sant Jordi amb uns actes que van tenir lloc els dies 27 d’abril i 1 de maig.

El dimarts 27 d’abril, l’actriu gironina Cristina Cervià va llegir uns textos poètics i narratius a la facultat de Filologia (Neuphilologische Fakultät). A la presentació de l’acte es va explicar què és i com se celebra el Sant Jordi a casa nostra, i es van repartir els punts de llibre d’enguany i els reculls dels textos que es llegirien, en català. Tres alumnes de català van ajudar en la preparació i desenvolupament de l’acte: la Mariana Petitti va anar llegint les presentacions de cada text, i amb la lectura de la Cristina Cervià, vam anar alternant les lectures de les traduccions a l’alemany entre l’Anna Hein i l’Anna Ernst. Des d’aquí els ho agraïm de nou!

df

Així va ser com vam fer la nostra celebració particular del dia del llibre i la lectura. El dissabte 1 de maig la cultura popular va agafar un altre to i una altra forma amb el concert que ens va oferir El Belda i el conjunt badabadoc al Club Voltaire (a Tubinga). Amb la sala plena, els músics van tocar en un ambient distès i agradable. La seva actuació va tenir molt bona acollida, tant pels propietaris de la sala, com pels assistents al concert. La publicitat de l’acte no hauria estat possible sense les idees i el disseny d’Erik Estany.

op

Notícia enviada per Clara Terricabras, professora de català a la Universitat de Tubinga.