Imatge Mariona Masferrer
Sant Jordi a la Universitat de Georgetown
per Mariona Masferrer - Tuesday, 4 May 2010, 09:36
 
Com cada any el dia 23 d'abril es va celebrar el Dia de Sant Jordi a la Universitat de Georgetown. L'acte, organitzat pel lectorat de Català dins del Departament d'Espanyol i Portuguès, va comptar amb la presència del Professor Joan Ramon Resina, del Departament de Cultures Ibèriques i Llatinoamericanes, de la Universitat de Stanford, i director del Programa d'Estudis Ibèrics en aquesta universitat, com a conferenciant convidat. La conferència va tractar sobre la influència que va tenir el Dalí jove, d'abans de la Guerra Civil, en les avantguardes literàries a Catalunya, a més d'oferir, una anàlisi dels canvis ideològics de Dalí i de la construcció del personatge dalinià en el període franquista.

Durant la jornada del 23 d'abril es van realitzar una sèrie d'activitats culturals que van comptar amb la presència de la comunitat acadèmica (estudiants i professors) de la Universitat de Georgetown, així com tots aquells ciutadans, interessats en la cultura catalana, i curiosos que passejaven per la zona. Els estudiants dels cursos de llengua i cultura hi van tenir un paper fonamental i van participar activament en la lectura de poemes a l'aire lliure que va acompanyar la tradicional parada de roses, que cada any s'organitza en aquesta universitat. A més, enguany, les roses s'acompanyaven d'un petit llibret amb el recull de poemes que els estudiants i la lectora van seleccionar per aquest esdeveniment. Com a novetat ,també es va organitzar un mercat d'intercanvi de llibres que va ser tot un èxit. Al final de la jornada vam aconseguir aplegar més de 60 llibres per intercanviar.

Després de la conferència, al vespre, es va projectar la pel·lícula "Amor Idiota", de Ventura Pons, dins del Festival de Cinema Català que s'ha organitzat a la facultat durant els mesos de març i dabril. Finalment, l'acte va concloure amb un pica-pica amb productes catalans i una festa amb un recull dels millors vídeos musicals del 2009, seleccionats pel grup Enderrock.

L'acte va estar organitzat pel Lectorat de Català de l'Institut Ramon Llull al Departament d'Espanyol i Portuguès de la Universitat de Georgetown, i va comptar amb el suport de l'Institut Ramon Llull i l'Ambaixada Espanyola a Washington i la col·laboració de Vilaweb i Enderrock.

df


Notícia enviada per Cristina Real Puigdollers, lectora de català a la Universitat de Georgetown i per Cristina Sanz, professora de la Universitat de Georgetown i responsable acadèmica del lectorat.