Imatge Neus Crisol Milian
I Festival Internacional de Teatre Universitari a Saarbrücken (Alemanya). País convidat: els Països Catalans
per Neus Crisol Milian - Friday, 23 April 2010, 13:35
 

Entre el 26 i el 30 d'abril tindrà lloc el I Festival Internacional de Teatre Universitari de Saarbrücken (Alemanya), fruit de les sinergies i l’esforç d’estudiants i professors del Departament de Romàniques junt amb el de la productora Arteatro i el de diverses institucions, com ara la Universitat de Saarlandes, la Universitat Popular de Saarbrücken, el Govern Regional de Saarland, l'Atelier Europa, l'Associació Germano-Mexicana o l'Institut Ramon Llull.

El festival s'estrena amb els Països Catalans com a país convidat i, per aquest motiu, durant tota la setmana hi haurà una exposició dedicada a la llengua i la cultura catalanes, amb una selecció de poemes visuals de Joan Brossa, al cèntric espai cultural Nauwieser Neunzhen.

Des de Mallorca, ens visitarà el grup Pèl Capell, encarregat d'inaugurar el festival amb un espectacle conjunt amb S.N.O.W (Saarbrücken) i Panama Théâtre (Marsella). A més, el dimarts 27 d'abril ens oferiran la performance EPIKUNDMAJESTIK! al Petit Teatre de l'Ajuntament.

El dimecres 28 d'abril, a l’espai cultural Nauwieser Neunzhen, Roser Soler i Piera, professora d'estudis catalans a la Universitat de Zadar (Croàcia) ens oferirà la conferència "PLUJA TEATRE: reivindicació i denúncia des de l'escenari", que serà interpretada a l'alemany. Els parlaments dels fragments de les peces teatrals que s’hi visualitzaran han estat traduïts a l'alemany pels i per les estudiants de català de la Universitat de Saarlandes.

El divendres 30 d'abril, i com a acte de cloenda, tindrà lloc una soirée "pa amb tomàquet", on es degustarà aquesta típica recepta, a més d’aigua de València i d’altres especialitats gastronòmiques d'arreu dels Països Catalans.

La repercussió a la premsa no s’ha fet esperar:

http://www.arteatro.net/index.php?option=com_content&view=article&id=126&Itemid=76&lang=de

Font: Maria Lacueva Lorenz, professora d'estudis catalans a les universitats de Heidelberg i Saarlandes (Alemanya).