Imatge Mariona Masferrer
Presència catalana al cicle Le printemps des poètes de Saint Étienne
per Mariona Masferrer - Thursday, 25 March 2010, 17:36
 

Aquest mes de març la universitat Jean Monnet de Saint Étienne ha organitzat el tradicional cicle Le printemps des poètes i ha comptat amb una remarcable presència catalana. Per començar, de l'1 al 5 de març es va dur a terme a la facultat d'Arts, Lletres i Llengua un taller de traducció poètica amb els alumnes de llengua més avançats. L'activitat va ser un èxit de participació i el resultat ha estat la difusió, entre tota la comunitat universitària, de poemes de Miquel Àngel Riera, Blai Bonet, Maria Mercè Marçal, Hermínia Mas, Joan Margarit, Vicent A. Estellés i Montserrat Abelló en la versió original catalana i en la versió traduïda.

El 8 de març el departament de portuguès va organitzar una sessió de lectures poètiques d'arreu del món en llengua original. L'alumne de màster Guillaume Griot va ser l'encarregat de llegir en català alguns poemes representatius de l'obra de Marçal, Estellés i Riera davant d'un públic format per un centenar de persones a l'amfiteatre cultural. L'esdeveniment va ser gravat per la televisió portuguesa.

Finalment, el passat 17 de març el poeta i músic mallorquí Sebastià Sansó va oferir una xerrada sobre música i poesia en el marc de la Nova Cançó. Sansó, que amb el grup "Espiral d'embulls" va musicar nombrosos poetes i va versionar Ovidi Montllor entre d'altres, va oferir un recorregut sociolingüístic i musical a través de la geografia catalana des de finals dels anys 50 fins a avui dia, des de Raimon o Maria del Mar Bonet fins a Gerard Jacquet o UC. Aquest acte ha estat possible gràcies a l'ajut de l'Institut Ramon Llull i a la col·laboració organitzativa de la professora Anouk Chirol.

Notícia enviada per Antònia Ramon Villalonga, professora de català a la Universitat de Saint Étienne.