Imatge Mariona Masferrer
Cicle de cinema valencià o “el pèndul del grotesc a la modernitat"
per Mariona Masferrer - Thursday, 4 March 2010, 13:46
 

El mes de març és a Manchester un mes especialment dedicat al cinema. Entre les activitats més ressenyables hi trobem el festival de cinema espanyol i llatinoamericà Viva! Spanish and Latin American Film Festival que, segons podem llegir al programa, “…[it] introduces the audience to some of the most prominent directors, actors and producers in contemporary Spanish and Catalan language cinema”. El Seminari de Català de la Universitat de Manchester ha organitzat per celebrar aquest encontre diverses activitats que tindran lloc tant a la mateixa universitat com a altres centres culturals de la ciutat.

 

La primera activitat estarà dedicada al cinema valencià i és la segona part d’un minicicle de dues sessions que vam encetar al mes de novembre amb una aproximació a l’obra de Garcia Berlanga. El cicle es tancarà amb la participació de Vicente Sánchez-Biosca, catedràtic de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València i director de la revista “Archivos de la Filmoteca”, una de les publicacions més prominents en estudis sobre cinema. La conferència, que porta per títol “Cine valencià o el pèndul del grotesc a la modernitat”, tindrà lloc a la Universitat de Manchester el dia 9 de març a les 5 de la tarda.

 

Aquesta activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ivitra (Institut Virtual Internacional de Traducció), amb seu a la Universitat d’Alacant, i del Departament d’Espanyol, Portuguès i Estudis Llatinoamericans de la Universitat de Manchester.

Notícia enviada per Adrià Castells, professor de català a la Universitat de Manchester.