Imatge Mariona Masferrer
L'UJI convoca la III edició del premi de poesia en memòria de Manel Garcia Grau
per Mariona Masferrer - Thursday, 25 February 2010, 13:46
 

La Universitat Jaume I ha convocat, amb la col·laboració de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l'Associació Cultural La Nau, la Federació Escola Valenciana i l’editorial Perifèric, la tercera edició del Premi de Poesia Manel Garcia Grau (Benicarló, 1962-Castelló de la Plana, 2006). El guardó té una dotació econòmica de 3.500 euros, que el situa entre els més atractius del País Valencià i el termini de presentació d’originals finalitza el 30 d’abril de 2010.

El tema dels treballs que vullguen optar al guardó és lliure, així com l’extensió, que haurà de ser la pròpia dels llibres de poemes. A més, es requereix que estiguen escrits en llengua catalana i que siguen inèdits. Les obres s'hauran d'adreçar a la Universitat Jaume I de Castelló (Servei de Comunicació i Publicacions, Campus del Riu Sec. 12071 Castelló de la Plana). El jurat es donarà a conèixer abans que finalitze la presentació d’originals a la web: http://www.uji.es/infoest/premis/ i als espais de difusió habitual de les entitats col·laboradores.

El llibre guardonat serà publicat en la col·lecció de poesia de l'editorial Perifèric, una col·lecció molt vinculada a la figura de Manel Garcia Grau, ja que es dóna la circumstància que fou ell l'encarregat d'inaugurar-la, amb el llibre "La mordassa". El premi Manel Garcia Grau de poesia pretén honorar la memòria de l'escriptor, activista i professor de Filologia de la Universitat Jaume I que va faltar ara fa prop de quatre anys, en plena maduresa creativa.

Poeta i narrador, Manel Garcia Grau és una de les figures principals de la literatura valenciana de les darreres dècades. Va destacar sobretot com a poeta i la seua obra està present en nombroses antologies. En el seu currículum, a més, figuren premis com els Octubre, l'Englantina d'Or dels Jocs Florals de Barcelona o Ciutat de València, tots ells de poesia. El seu poemari pòstum, "Constants vitals", va obtenir també el premi de la crítica dels Escriptors Valencians de 2007.

Com a narrador, va publicar tres novel·les i nombrosos assaigs, articles d’opinió a la premsa i estudis filològics. A més, va ser una persona notablement implicada en el teixit associatiu de Castelló i del País Valencià. Com a escriptor, va ser membre durant molts anys de la junta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Bases de la convocatòria: http://www.uji.es/bin/infoest/premis/mg3v.pdf