Imatge Mariona Masferrer
MANEL PRESENTA AMB ÈXIT AL REGNE UNIT “ELS MILLORS PROFESSORS EUROPEUS"
per Mariona Masferrer - Tuesday, 23 February 2010, 12:05
 

El grup musical Manel tanca la gira pel Regne Unit amb un èxit molt remarcable. Els dies 17 i 19 de febrer el grup Manel va visitar les ciutats de Manchester i de Glasgow per assistir a les activitats organitzades pels professors de català d’aquestes dues universitats, Adrià Castells (Manchester) i Esther Tallada (Glasgow). Entre els actes programats hi havia dues xerrades a les universitats i dos concerts oberts al públic en general.

Les xerrades estaven dirigides bàsicament als estudiants de català. Els components del grup es van desplaçar fins a les universitats i van tenir la possibilitat de conèixer de primera mà els nostres estudiants i els programes de català que hi despleguem. Aquesta activitat es va dividir en dues parts. A la primera, el grup va respondre a una sèrie de preguntes treballades prèviament pels estudiants sobre el panorama musical en català i sobre la seva carrera. La segona part va consistir en un taller en el qual el grup i els estudiants van treballar junts per crear uns quants versos del tema “Corrandes de la parella estable”, que al final de l’activitat van interpretrar amb l’acompanyament de l’ukelele. A les dues xerrades van assistir uns 70 estudiants de català de diferents nivells i va ser un dels actes més emotius per als membres del grup, que estaven encantats de poder viure directament el dia a dia dels professors de català en aquestes dues universitats; i també per als estudiants, que van gaudir d’aquest contacte directe i van agrair enormement l’esforç realitzar per fer possible aquesta activitat.

El plat fort de la visita van ser els dos concerts oberts al públic que van oferir en dues de les sales més emblemàtiques de Manchester (Night and Day) i de Glasgow (Classic Grand). Amb aquestes dues actuacions es buscava integrar les activitats de promoció de la llengua i la cultura catalanes en les dinàmiques culturals de dues ciutats fortament marcades per la producció i el consum musicals. Als concerts van assistir més de 600 persones, estudiants de català i d’altres especialitats, públic interessat per la música i catalans residents al país, que s’hi van desplaçar per poder compartir aquesta vetllada musical amb el públic britànic.

Aquestes activitats van ser possible gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull, de l’Instituto Cervantes de Manchester i de les dues universitats amfitriones, la Universitat de Manchester i la de Glasgow.

 

foto manel  foto manel II

 

Notícia enviada per l'Adrià Castells, professor de català a la Universitat de Manchester i l'Esther Tallada, professora de català a la Universitat de Glasgow.