Imatge Mariona Masferrer
Manel presenta el seu disc Els millors professors europeus a Manchester i a Glasgow
per Mariona Masferrer - Wednesday, 10 February 2010, 17:16
 

El dimarts 16 i el divendres 19 de febrer el grup català Manel oferirà una xerrada a les universitats de Manchester i de Glasgow respectivament. Aquesta xerrada va destinada principalment als estudiants de català de les dues universitats i, partint de l'experiència d'aquest grup barceloní que ha fet una entrada tan fulgurant a l'escena musical catalana i que ha transcendit ja les fronteres del nostre domini lingüístic, vol explorar l'evolució de la música en català en els últims anys, els factors que han confluït en el bon estat de salut de la música catalana actual, les possibilitats de projecció dels grups que canten en català més enllà del domini lingüístic, etc.

Després de les xerrades, el grup oferirà un concert obert al públic en general a cadascuna de les dues ciutats, el dia 17 a Manchester i el dia 19 de febrer a Glasgow. L'objectiu d'aquests concerts és ampliar el coneixement de la producció musical catalana en un marc extraacadèmic i en dos centres tan importants dins del panorama musical global com són les dues ciutats amfitriones. Trobareu els detalls concrets de cada concert al cartell adjunt.

Els quatre actes són fruit d'un immens esforç d'organització i han estat possibles gràcies al suport de l'Institut Ramon Llull, de l'Instituto Cervantes de Manchester, de la Universitat de Manchester i de la Universitat de Glasgow, i a la col·laboració del Casal Català d'Escòcia i de les associacions d'estudiants de les dues universitats.

Alguns mitjans de comunicació catalans ja se n'han fet difusió: http://www.avui.cat/cat/notices/2010/02/minigira_dels_manel_per_la_gran_bretanya_87069.php

Notícia enviada per l'Esther Tallada, professora de català a la Universitat de Glasgow.