Imatge Neus Crisol Milian
Programa d'activitats Expolangues 2010
per Neus Crisol Milian - Monday, 25 January 2010, 10:47
 

poster

Ahir dijous 21 de gener es va presentar la programació d’Expolangues 2010. Enguany, la llengua catalana és la convidada d’honor d’aquesta fira internacional dedicada als idiomes i les cultures que tindrà lloc a París del 3 al 6 de febrer. Es tracta del primer projecte d’abast internacional promogut des de la Fundació Ramon Llull. Juntament amb la Fundació, també hi participen el Departament d’Innovació, Universitat i Empresa i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa Vives d’Universitats.

El director de l’Institut Ramon Llull i de la Fundació Ramon Llull, Josep Bargalló, va destacar la importància simbòlica d’Expolangues, on “la representació de la llengua catalana, per primera vegada en una activitat internacional, anirà a càrrec dels màxims representants institucionals de cada territori”. Igualment, Bargalló va avançar que a Expolangues s’hi veurà una llengua moderna i molt present en les noves tecnologies, i va avançar que TV5 emetrà 200 vegades un espot sobre la llengua catalana on participa l’actor Sergi López.

Durant els 4 dies de la Fira es realitzaran diverses presentacions d’eines d’aprenentatge i ús de la llengua, moltes d’elles online, com PARLA.cat, INTERCAT.cat o bé el TERMCAT. Igualment, es realitzaran diverses conferències i taules rodones, amb participació de totes les institucions que han col·laborat en el projecte. En la programació també destaca un recital de la poeta andorrana Teresa Colom i les actuacions musicals dels grups balears Projecte Mut i Tiu. L’activitat de cloenda, el dissabte 6 de febrer, anirà a càrrec d’Els Comediants.

Podeu consultar totes les activitats al document adjunt.

Font: Comunicació, Institut Ramon Llull