Imatge Neus Crisol Milian
La Universitat Paris 8-Saint Denis i l’AFC homenatgen Montserrat Prudon
per Neus Crisol Milian - Monday, 21 December 2009, 15:17
 

portada volum

La catedràtica ha consagrat la seva carrera professional a la difusió de la llengua i la cultura catalanes

La delegació del Govern de la Generalitat a París va acollir divendres 18 de desembre un homenatge a Montserrat Prudon, catedràtica emèrita de literatura contemporània de la Universitat Paris 8-Saint Denis. Maria Llombart, en representació del centre universitari i l’Associació Francesa de Catalanistes (AFC), va promoure l’acte d’homenatge, on es va presentar el 5è volum de la publicació del grup de recerca Traverses, Traversée. Hommage à Montserrat Prudon , que ha comptat amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

Montserrat Prudon es va formar a la Universitat de Lió i a la Universitat de París IV-la Sorbonne, on va iniciar la seva activitat professional. Des de 1992 ha estat professora al departament d’estudis hispànics i llatinoamericans a la Universitat de París 8–Saint Denis, on ara és catedràtica emèrita de literatura contemporània. Peça clau en la fundació de l’AFC, Prudon va participar en la creació i la gestió del Centre d’Estudis Catalans durant 15 anys, des del 1977 fins al 1992. Ha centrat la seva tasca docent i de recerca en l’art i la literatura en general, i en la catalana en particular. Ha dirigit diverses tesis doctorals d’aquesta temàtica i ha aprofundit en l’anàlisi de l’obra d’autors il·lustres, com J. V. Foix, Joan Ponç o Joan Brossa. ?També és una traductora prolífica de poesia i narrativa catalana al francès

Més d’un centenar de persones van assistir a l’homenatge, que va obrir el delegat del Govern a París, Apel·les Carod-Rovira. A continuació, el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Andreu Bosch, va presentar la glossa de l’homenatjada. Durant l’acte es va presentar la darrera publicació del grup de recerca Traverses creat per Prudon amb voluntat d’oferir una visió interdisciplinària de les avantguardes. El volum, anomenat Traversée. Hommage à Montserrat Prudon , es dedica a la catedràtica i hi han participat escriptors i artistes catalans, francesos, espanyols i italians amb la intenció d’agrair-li la seva dedicació a la comprensió de l’art i la literatura del món ibèric contemporani.

Font: Comunicació, Institut Ramon Llull