Imatge Mariona Masferrer
Jordi Puntí a la Universitat de Verona
per Mariona Masferrer - Wednesday, 16 December 2009, 14:07
 

El passat dilluns 14 de desembre Jordi Puntí va visitar la Universitat de Verona en motiu del seminari/xerrada Jordi Puntí e la letteratura catalana contemporanea, scrivere e tradurre. L’encontre, organitzat per la professora de català en aquesta universitat, Lídia Carol Geronès, no només volia celebrar el nou curs de llengua i cultura catalana que s’ha encetat enguany a la Facultat de Lingue e Letterature Straniere amb un total d’uns 145 inscrits, sinó que també volia oferir una visió general, però concreta, de la literatura catalana actual, amb un autor tan jove, però ja d’un gran nom, com és Jordi Puntí.

Durant l’hora i mitja que va durar el seminari, es va parlar de diferents temes sobre l’obra de l’autor i del seu treball de traductor. Els estudiants participants a l’acte van fer diferents preguntes a Jordi Puntí sobre el llibre de contes Animals tristos, ja que prèviament havien treballat a classe alguns contes. Per un altre costat, el professor Patrizio Rigobon també ens va poder parlar d’aquesta obra de Puntí ja que ell n’és el traductor a l’italià. Finalment, Jordi Puntí també ens va voler fer cinc cèntims del seu últim treball, una novel.la que veurà la llum a Catalunya el proper mes de febrer.

El seminari, organitzat amb el suport de l’Institut Ramon Llull, el Dipartimento di Romanistica de la Universitat de Verona i l’Associazione Italiana di Studi Catalani, va comptar amb la participació d’uns seixanta assistents que van aprofitar la visita de Jordi Puntí per fer-li diferents preguntes, fet que va donar a l’acte un aire dinàmic i amical. 

Notícia enviada per Lídia Carol Geronès, professora de català a la Universitat de Verona.