Imatge Mariona Masferrer
L'obra de Josep Maria de Sagarra a la Universitat de Kiel
per Mariona Masferrer - Wednesday, 9 December 2009, 12:12
 

El passat divendres 4 de desembre, l'actor alemany Burkhart Siedhoff va presentar davant d'una cinquantena d'assistents l'obra de Josep Maria de Sagarra "Vida Privada" (1932), la qual ha estat recentment traduïda a l'alemany i publicada per l'editorial Elfenbein gràcies al suport de l'Institut Ramon Llull. Abans de la lectura de diversos fragments escollits en alemany, Wiebke Best, doctoranda de Literatura Hispànica i ex-estudiant de Llengua Catalana, va llegir una traducció a l'alemany -feta per ella mateixa en col.laboració amb la professora de català de la CAU de Kiel, Núria Trias Gilart- de "Vinyes verdes", poema que els assistents van poder gaudir tot seguit en català, segons la versió musicada pel cantautor Lluís Llach. A continuació, Uxía Iglesias Tojeiro, Christine Stubendorf i Svetlana Andropova, totes elles estudiants del curs superior de Llengua Catalana (Aufbaukurs I) de la CAU de Kiel van presentar la vida i obra de Josep Maria de Sagarra i van llegir, juntament amb la professora de català, alguns fragments de "Vida privada" en la seva versió original en català.

Gràcies a la col·laboració desinteressada del restaurant "La Tasca" de Kiel, en finalitzar la vetllada literària, els assistents van poder gaudir d'una tertúlia de caire informal sobre la vida i obra de Sagarra, tot tastant allioli i pa amb tomàquet. Tant el director de la Literatur Haus, Dr. Wolfang Sandfuchs, com el catedràtic de Literatura Hispànica, Francesa i Portuguesa, professor Javier Gómez-Montero, van valorar la vetllada positivament i com a activitat molt enriquidora per a la vida cultural de Kiel.

L'organització d'aquest acte no hauria estat possible sense l'inestimable col·laboració de tots els estudiants del curs superior de Llengua Catalana, així com de les estudiants del programa de gestió cultural (Kulturmanagement), Alev Dogan (la qual és alhora estudiant de Llengua Catalana dels cursos bàsics), Vanessa Thiede (ex-estudiant de Llengua Catalana), Lena Brixa i Carina Ebner.

Notícia enviada per la professora de català a la Universitat de Kiel, Núria Trias Gilart.