Imatge Mariona Masferrer
L’escriptor Jaume Cabré a la Universitat d’Hamburg
per Mariona Masferrer - Wednesday, 18 November 2009, 09:52
 

El dijous 12 de novembre, Jaume Cabré va protagonitzar un acte amb estudiants de la Universitat d’Hamburg. La xerrada, organitzada arran d’un seminari de literatura dedicat a la imatge de la ciutat de Barcelona en la literatura catalana va girar, sobretot, entorn de la novel·la “Senyoria” (1991) recentment traduïda a l’alemany.

Cabré va llegir alguns fragments del llibre i va parlar d’aspectes relacionats amb l’origen de la novel·la i amb el seu llarg i imprevisible procés de desenvolupament. Hi va haver una participació força activa dels estudiants que van aprofitar la presència de l’escriptor per conversar sobre qüestions tractades recurrentment pel novel·lista en les seves obres com ara l’obsessió per la lluita pel poder, la crueltat del destí que afecta sovint els personatges i sobre els peculiars recursos estilístics amb què sol sorprendre els lectors.

Jaume Cabré viatja en aquests moments per diverses ciutats alemanyes promocionant-hi l’edició alemanya de “Senyoria”. La novel·la, que parla sobre un jutge corrupte, està ambientada a finals del segle XVIII. És el segon llibre de l’autor que es tradueix a aquesta llengua després del gran èxit que va tenir –i encara té- “Die Stimmen des Flusses” (Les veus del Pamano) amb més de 300.000 exemplars venuts.