Imatge Neus Crisol Milian
El Fons Cambó de París: història, descripció i catàleg
per Neus Crisol Milian - Monday, 9 November 2009, 16:48
 

fons cambó

Francesc Bernat, professor de la Secció de Lingüística del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, ha publicat un estudi sobre el Fons Cambó del Centre d’Estudis Catalans de París, amb la supervisió de Denise Boyer.

El Fons Cambó, dipositat avui al Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de París-Sorbona (París IV), és el fons bibliogràfic sobre catalanística més antic que existeix fora del domini lingüístic català i durant molts anys també fou el més important. Està format per unes 3.000 obres –entre monografies, publicacions periòdiques i altres– publicades majoritàriament entre la segona meitat del segle XIX i la Guerra civil espanyola, tot i que també hi ha llibres d’anys anteriors i posteriors. [...] No només estem davant d’un fons bibliogràfic de gran valor per a la cultura catalana sinó també davant d’un episodi poc conegut de la història de la difusió internacional de la catalanística que, a més, és inseparable dels esdeveniments que han condicionat al segle XX la cultura i la nació catalanes.

Per a més informació, podeu consultar l’estudi en línia: http://www.crimic.paris-sorbonne.fr/actes/catalonia2/BernatiBaltrons.pdf

Totes les monografies del Fons Cambó ja estan integrades en el SUDOC, el catàleg informàtic comú de les universitats franceses, gràcies en part a un acord signat el 2007 entre el Centre d’Estudis Catalans de París i l’Institut Ramon Llull per a la digitalització del fons.