Imatge Neus Crisol Milian
El professor d’estudis catalans de la Universitat de Sàsser, Iban León, guanya el Premi Literari Alfons el Magnànim València 2009
per Neus Crisol Milian - Thursday, 8 October 2009, 16:18
 

fotografia Iban León

La Institució Alfons el Magnànim, organisme dependent de la Diputació de València, organitza amb caràcter anual els Premis Literaris “València” Alfons el Magnànim, en tres modalitats: poesia en castellà, narrativa en valencià i poesia en valencià.

En l’edició d’enguany, el professor d’estudis catalans de la Universitat de Sàsser, Itàlia, Iban León Llop, ha estat guardonat en l’apartat de poesia en valencià per la seva obra Crònica de Calàbria, que properament serà publicada per l’editorial Bromera. La dotació del premi és de 15.000 euros, en què s’inclouen els drets d’autor de la primera edició i una escultura de Ramón de Soto dissenyada expressament per a l’ocasió.

El portaveu del jurat d’aquesta modalitat, Josep Ballester ha destacat que l’obra “podria situar-se dins de la poesia de l’experiència, amb una visió escèptica sobre la ciutat en general i sobre algunes ciutats italianes en particular”. Els altres membres del jurat són Josep Palomero, Carles Duarte i Josep Fluixà.

Iban León, nascut a Borriana el 1975, és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona, i té una excel·lent producció literària que inclou, a banda del guardonat, quatre poemaris (Llibre de Nàpols, Blue Hotel, Pell de salobre i Fustes corcades) i també traduccions de guions cinematogràfics i de poemes de Giorgio Caproni i Dacia Maraini.

Els altres dos guardonats d’enguany són Eduard Mira per La confraria en la modalitat de narrativa en valencià i José María Muñoz Quirós per La mirada del frío en la modalitat de poesia en castellà.

Amb el permís de l’autor, us adjuntem 4 dels poemes de l’obra premiada.

Gaudiu-los!