Imatge Info Llengua
Publicació dels resultats de la primera convocatòria 2009 per a l’obtenció de dels certificats de llengua catalana a l’exterior
per Info Llengua - Tuesday, 29 September 2009, 09:30
 
El 25 de setembre s’han fet públics els resultats de la primera convocatòria de l’any 2009 per a l’obtenció dels certificats de llengua catalana a l’exterior, organitzada per l’Institut Ramon Llull. Aquesta convocatòria s’ha realitzat a 66 localitats de 24 països de l’hemisferi nord, i s’hi ha inscrit gairebé un miler de persones. De totes les persones que finalment es van examinar, 864, un total de 711 són aptes, i 153 no aptes. Aquestes proves es corresponen amb el marc europeu comú de referència per a les llengües, establert pel Consell d’Europa, i s’estructuren en cinc nivells de coneixement. Els resultats per nivells són:


Aptes
No aptes
Bàsic
303
54
Elemental
184
13
Intermedi
143
14
Suficiència
73
53
Superior
8
19


Com a novetat de la convocatòria d’enguany, les persones aprovades podran descarregar-se el diploma per internet.

Des de l’any 2003, l’Institut Ramon Llull regula i expedeix els certificats de coneixements de llengua catalana fora del domini lingüístic i elabora les proves per a obtenir-los. Amb aquesta finalitat convoca, administra i avalua les proves corresponents. Pel que fa a les inscripcions, el nombre d’examinands ha augmentat cada any. Aquest any 2009, s’ha arribat al miler d’inscrits només en la primera de les dues convocatòries, fet que es pot considerar tot un èxit.

En aquests moments ja s’han iniciat els tràmits per a l’organització de la segona convocatòria d’aquest 2009, que es realitzarà a 7 països de l’hemisferi sud i a Madrid per al nivell de suficiència.