Imatge Glòria Estapé
Monogràfic de literatura catalana de la revista Treci Trg
per Glòria Estapé - Thursday, 28 May 2009, 11:48
 

Treci Trg

La revista de literatura i art de Belgrad, ha dedicat un número especial a la literatura catalana aquesta primavera. La publicació és el primer monogràfic en llengua serbo-croata dedicat íntegrament a les lletres catalanes i ha comptat amb la col·laboració de l'IRL.

El monogràfic aplega una antologia de les millors obres de la literatura catalana traduïdes al serbi: poesia, novel·la, contes, teatre i assaig.

L’apartat de poesia és bilingüe (català – serbi), mentre que a la resta de seccions s'ha publicat la traducció al serbo-croat. També s’han inclòs les obres i traduccions resultants de la primera Trobada de joves poetes i traductors de Sèrbia i Catalunya, que es va celebrar la tercera setmana de març de 2009 a Belgrad i altres localitats de Sèrbia, i s'ha comptat amb traductors i catalanòfils de Sèrbia.

Aquesta edició obre nous ponts de comunicació entre Sèrbia i els Països Catalans a través de la traducció literària, promou la literatura catalana entre el món editorial dels Balcans i popularitza les lletres catalanes entre el públic de Sèrbia, Croàcia, Bòsnia i Montenegro.

Enhorabona a tots els qui l'han fet possible!