Imatge Glòria Estapé
Jornada de poesia a Tübingen
per Glòria Estapé - Thursday, 21 May 2009, 08:46
 
De l'11 al 13 de maig els poetes Pau Vadell i Vallbona, Jaume C. Pons Alorda, Joan Tomàs Martínez, Joan Fullana i Pau Castanyer van presentar PEDRA FOGUERA. ANTOLOGIA DE POESIA JOVE DELS PAÏSOS CATALANS als estudiants de la Universitat de Tübingen i Heidelberg, amb un gran èxit de públic.

L’11 de maig a les 18 hores, l'acte de presentació va tenir lloc a la Biblioteca Victor Hugo de la Universitat de Heidelberg i després van assistir a una classe de català per ensenyar tècniques de rapsoda a una grup d'alumnes de la Maria Lacueva.

El 12 de maig, a les 16 hores, al cafè Haag de Tübingen es va crear un ambient molt festiu en un local ben ple! Teatre, poesia, música en directe... Alguns dels estudiants de l'Ariadna Soler, que havien traduït alguns textos poètocs, van pujar a l'escenari i van llegir les traduccions després dels poetes, alhora que els poetes van fer participar el públic i els van regalar llibres.

El darrer dia, el 13 de maig, a les 16 hores, al BrechtBauTheater de la facultat de filologia, hi va haver un recital poeticomusical d’autors contemporanis a càrrec dels poetes. També van impartir una classe-taller sobre poetes catalans del segle XX i XXI al teatre de la facultat en el marc de l'assignatura sobre poesia i música, però obert a tot el públic. Van fer una classe molt amena sobre qui eren aquests poetes i van llegir alguns textos de Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Blai Bonet, Joan Brossa, Joan Vinyoli i Miquel Bauçà.

(Editat per Marina López Planella - dimecres, 20 maig 2009, 17:23)