Imatge Nausica Solà
III Jornades de les Llengües i Cultures Iberoromàniques de Zadar
per Nausica Solà - Wednesday, 20 May 2009, 09:32
 

ZadarPau Sanchis. De l’11 al 15 de maig se celebren a Zadar, Croàcia, les III Jornades de les Llengües i Cultures Iberoromàniques amb una presència important de la cultura catalana. Aquestes Jornades, que organitza el Departament d’Estudis Iberoromànics de la Universitat de Zadar, són possibles gràcies al suport i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, la Secretaria Xeral de Política Lingüística de la Xunta de Galicia, l’Istituto Cam ô es, l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional i l’Ambaixada espanyola a Zagreb.

Aquest any el convidat català és el professor de Filologia Romànica de l’UB José Enrique Gargallo. Dilluns, el professor Gargallo llegirà la conferència titulada Català, aragonès, castellà... Recorregut per la diversitat romànica a la riba occidental de la Mediterrània . A la vesprada de dimarts es farà una lectura de contes, acte central de les Jornades, en què intervindran els autors Séchu Sende, Xandru Fernández, Inma Luna i José Luis Peixoto. Aquests contes han estat traduïts al croat pels estudiants de català, gallec, castellà, asturià i portuguès de la Universitat de Zadar.

La resta del programa es completa amb activitats dedicades al gallec, l’asturià, el castellà i el portuguès. L’objectiu de les Jornades d’enguany és, d’una banda donar a conèixer als estudiants de la Universitat de Zadar la diversitat lingüística i cultural de la península Ibèrica i de l’altra presentar a Croàcia cinc narradors en cinc llengües diferents.

Les Jornades es clouran amb una obra de teatre, representada pel grup del Departament, i amb una festa organitzada pels estudiants.