Omet NavegacióOmet Els vostres cartellsOmet Menú principalOmet Usuaris en líniaOmet Bàners

Omet el dia a dia

El dia a dia

Imatge Laura Vilardell
Francesc Miralles a Georgetown University
per Laura Vilardell - Friday, 5 February 2016, 21:36
 

Aquest migdia hem tingut el goig de poder comptar amb la presència de Francesc Miralles, que ens ha vingut a presentar la versió americana del seu llibre Amor en Minúscula (Love in lowercase). Ha sigut una xerrada amb la lectora de català, a la qual ha assistit una quinzena de persones.

L'acte ha comptat amb la col·laboració del Departament of Spanish and Portuguese de Georgetown University, el Lectorat de Català de l'Institut Ramon Llull a Georgetown i també de Penguin Books USA.

Aquí n'adjunto una fotografia. 
Imatge Josep Cru
Linguapax Review
per Josep Cru - Friday, 5 February 2016, 11:19
 
El tercer número de la publicació periòdica Linguapax Review presenta una sèrie d’estudis de casos centrats en les actituds lingüístiques i en la manera com els joves duen a terme projectes de revitalització lingüística en tres continents: Europa (Catalunya i Eslovènia), Àfrica (Camerun) i Amèrica Llatina (Mèxic i Xile). El podeu descarregar a: http://www.linguapax.org/archives/presentem-el-linguapax-review-2015 Josep Cru (ex-lector Newcastle, UK)
 
Imatge Gemma Gil Costa
Els estudis catalans a la Universitat de Mont-real
per Gemma Gil Costa - Friday, 5 February 2016, 09:39
 

Benvolguts, benvolgudes,

Ja ha sortit publicat el núm. 57 de  la revista Llengua i Ús. Revista Tècnica de Política Lingüística, en què hi trobareu l’articleEls estudis catalans a la Universitat de Mont-real", d’Èric Viladrich i Castellanas, responsable dels programes en estudis catalans de la Universitat de Mont-real:

http://www.raco.cat/index.php/LlenguaUs/article/view/300741/390180

Esperem que sigui del vostre interès.

 
Imatge Caterina Cardona
Campanya de promoció del català a la UdG
per Caterina Cardona - Thursday, 4 February 2016, 18:04
 

El passat 25 de gener s'inicià el segon semestre del curs 2015-2016 a la Universitat de Guadalajara (Mèxic) en què es reprengueren les classes de català. Aquest cop, la difusió dels cursos es féu de la mà d'una campanya de promoció a través de cartells que vinculaven la llengua i la cultura catalanes amb elements propers a la societat mexicana -com ara, la música de l'himne mexicà, el Barça o l'estàtua de sant Jordi situada a la ciutat.

Us deix, aquí, cinc exemples dels dotze cartells que es dissenyaren per a la difusió dels cursos.